Webhosting met SSL certificaten van Let’s Encrypt

Mededelingen

Onze webhosting pakketten ondersteunen vanaf vandaag de publieke beta van Let’s Encrypt. De SSL certificaten van Let’s Encrypt worden gratis uitgegeven en kun je automatisch installeren via ons control panel.

SSL wordt gebruikt om de communicatie tussen een bezoeker van een website en de server waar op deze staat te beveiligen. SSL versleutelt de gegevens die uitgewisseld worden op basis van een algoritme en de combinatie van een publieke en geheime sleutel. Deze beveiliging is belangrijk. Het zorgt er voor dat je veilig je bankzaken kunt regelen, bij een web winkel iets af kunt rekenen of online je persoonlijke gegevens kunt bekijken bij de overheid.

Maar een SSL certificaat is niet alleen belangrijk voor de overheid, banken of web winkels. Wanneer je informatie verwerkt voor je bezoekers is het belangrijk om deze informatie te beveiligen. Veel websites hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om via een contact formulier informatie toe te sturen. Met een SSL certificaat laat je zien dat je deze informatie veilig verwerkt.

Let’s Encrypt en andere SSL certificaten

Let’s Encrypt biedt de mogelijkheid om je website op een eenvoudige wijze te beveiligen met SSL. Het certificaat wat je ontvangt is gratis en het duurt ongeveer 30 seconden om te installeren. Je kunt de installatie vergelijken met onze OneClickSSL certificaten van GlobalSign.

Zowel Let’s Encrypt als GlobalSign zijn Certificate Authorities (CA). Zij kunnen SSL certificaten uitgeven aan particulieren en organisaties wanneer er een aantal controles zijn uitgevoerd. Om te begrijpen wat het verschil is tussen Let’s Encrypt en bijvoorbeeld GlobalSign is het belangrijk om te weten welke type certificaten er beschikbaar zijn en hoe deze worden uitgegeven.

  • Extended Validation SSL certificaten: de Certificate Authority (CA) controleert of de organisatie gemachtigd is de aanvraag uit te voeren. Het gebruikt hiervoor openbare registers als de Kamer van Koophandel. Er wordt altijd een risicoanalyse door de CA uitgevoerd. Afhankelijk van de uitkomst wordt er extra informatie opgevraagd om de authenticiteit van de aanvraag te controleren. Wanneer het certificaat wordt uitgegeven wordt de bedrijfsnaam weergegeven in de browser van de bezoeker.
  • Organisation Validation SSL certificaten: de Certificate Authority (CA) controleert de bedrijfsgegevens en of de organisatie bestaat. Ook hier worden openbare registers als de Kamer van Koophandel voor gebruikt. De bedrijfsgegevens van de organisatie worden bij de uitgifte in het certificaat opgenomen.
  • Domain Validation SSL certificaten: de Certificate Authority (CA) controleert of de aanvrager beschikt over het domein waarvoor de aanvraag is ingediend. Er worden geen bedrijfsgegevens in het certificaat opgeslagen.

De certificaten van Let’s Encrypt zijn Domain Validated en Let’s Encrypt biedt (nog) geen wildcard certificaten aan. Vraagt je website meer van een SSL certificaat? Dan is Let’s Encrypt (nog) niet het juiste certificaat voor uw website. De certificaten van Let’s Encrypt zijn daardoor met name een goed alternatief voor persoonlijke websites of blogs. Ook voor kleine bedrijven zonder web winkel is een Let’s Encrypt SSL certificaat een optie die het overwegen waard is.

Let’s Encrypt is nu alleen nog beschikbaar als publieke beta. Dit betekent dat er risico’s zijn verbonden aan het gebruik van de certificaten die zij aanbieden. Wanneer Let’s Encrypt niet beschikbaar is kunnen wij bijvoorbeeld geen certificaat verlengen. Is SSL belangrijk voor uw website? Kies dan altijd voor een vertrouwd certificaat van GlobalSign of een andere Certificate Authority.

Betaalde certificaten bieden meer mogelijkheden om te laten zien wie je bent door bijvoorbeeld Extended Validation. Werk je met persoonlijke gegevens of verwerk je bestellingen online? Kies dan voor een certificaat van GlobalSign.

Een SSL certificaat van Let’s Encrypt installeer je via ons control panel en is binnen ongeveer 30 seconden actief.